talvibanneri_1040

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

"Kai sä jotain muutakin teet kuin opiskelet?" Osa III (Avokadopasta)

Kolmas asia, minkä parissa viihdyn koulun ulkopuolella, on kokkaus. Ihan joka päivä en tartu kattiloihin ja pannuihin, vaan syön usein koulun ruokalassa tai turvaudun esimerkiksi valmiisiin keittoihin. Silloin tällöin aikaa ja energiaa kuitenkin löytyy kokkaukseen! Olen hiljattain innostunut kokeilemaan kaikenlaisia, minulle tuntemattomia reseptejä fasaanista vegaanisiin pinaattilättyihin ja kiinalaistyyppiseen pähkinäkanaan.

Snapchatin (@veeruy) puolelle päivitän kasvisruokapainotteista Kokeilevaa kokkausta -sarjaa, josta olen saanut kehuja kavereilta. He ehdottivat, että voisin tehdä saman tyyppisiä ruokaohjeita bloginkin puolelle, joten tässä tulee ensimmäinen! Tartuin Niinan vinkkiin ja päätin tehdä avokadopastaa. Alkuperäinen resepti täältä (klik). Tästä ruuasta selviää vähällä tiskauksella, jos kastikkeen tekee suoraan tarjoiluastiaan.

Avocado pasta

Avokadopasta (n. 4 hengelle)
spagettia tai nauhapastaa
2 avokadoa
lime
oliiviöljyä
puska basilikaa
juustoraastetta (mieluiten parmesaania)
suolaa
pippuria

Lorauta oliiviöljyä kulhoon, revi basilika silpuksi ja heitä sekaan. 
Purista joukkoon limen mehu ja lisää pippuria. 
Kuori ja kuutioi avokadot ja lisää joukkoon.
Lisää juustoraaste ja sekoita massaa voimakkaasti. 
Tarkista, että suolaa on tarpeeksi! 
Keitä vielä pasta suolatussa vedessä ja sekoita se kastikkeen joukkoon.

Valmista!

Ingredients In progress Pasta

6 kommenttia:

  1. Jee, kiitti ruokapostauksesta! :-) Jos joskus viel aiot kokeilla tätä uudestaan, kokeile lisätä chiliä mukaan. Pien tulisuus sopii mun mielestä hyvin avokadon kans :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Ohjeessa taisi ollakin chili mutta shoppailin Lidlissä ja sieltä saa vaan sellasia monen chilin pakkauksia, joten jätin sen pois. Se taisikin olla aika oleellinen osa tätä reseptiä, hups :-D

      Poista
  2. Avocadopasta on kyllä varma suosikki, jota tulee tehtyä aivan liian usein! :D Reseptistä saa helposti vegaanisen, mutta aivan yhtä maukaan kuin oikealla parmesaanillakin, nam! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy vielä hiukan totutella avokadon koostumukseen ja makuun, tuosta ruuasta ei tullut ainakaan vielä lemppariani :-D Täytyy kokeilla vielä uudestaan. Ja voisin kokeilla myös ilman juustoa, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitti! Tai siis oletin että tarkotit niitä liehupökiä jotka näkyy seuraavassa postauksessa :-D

      Poista

Kommentti piristäisi päivääni :-)